"Drumul caselor țărănești"

Traseul care unește casele țărănești câmpulungene e aici.

Foto: Bogdan Stamatin

Astăzi, sâmbătă 5 iunie, lansăm cel de-al doilea "produs aniversar" al Muzeului:

DRUMUL CASELOR ȚĂRĂNEȘTI

La ora 19 ne întâlnim în Mansarda MAL unde vom asculta prezentarea despre arhitectura tradițională bucovineană a prietenului și colaboratorului nostru, arh. Daniel Miroțoi și dezvăluim prima versiune a hărții.

🏘

Rătăcite pe văile și dealurile Câmpulungului, ascunse printre case moderne cu etaj și termopan sau pierdute pe coclauri, se mai află, încă, case țărănești. Întâlnirea cu ele e de obicei rară și întâmplătoare, dar când totuși se petrece, drumețului i se oprește pentru o clipă respirația. Armonia formelor, căldura materialelor vechi, eleganța simplă te învăluie cu o stare de bucurie primordială.

📍
DRUMUL CASELOR ȚĂRĂNEȘTI, noul proiect al MAL, își propune să reunească într-un traseu destinat atât câmpulungenilor cât și turiștilor cele mai frumoase exemple de arhitectură țărănească, cu speranța că astfel le vom cunoaște și admira, că proprietarii le vor înțelege mai bine valoarea și se vor mândri să le întrețină și să le predea intacte moștenitorilor.

E un proiect de oraș, de comunitate, pe care vă invităm să-l construim împreună.

🗺
Mai departe, noi vom aduna într-un traseu de picior sau bicicletă toate aceste puncte, le vom publica într-o hartă și le vom distribui gratuit în format fizic (la muzeu, pensiuni, restaurante) sau online.