Klicken Sie auf das Bild, um es zu vergrößern Klicken Sie auf das Bild, um es zu vergrößern
Klicken Sie auf das Bild, um es zu vergrößern
Dr. Mircea Sireteanu, la studiu, în biroul său.
Dr. Mircea Sireteanu, directorul Spitalului Orășenesc Câmpulung în perioada 1931 - 1948
Dr. Mircea Sireteanu
În Poiana Stampei, la 2 aprilie 1898, familia Sireteanu s-a bucurat de nașterea fiului, care a fost botezat Mircea.Tatăl copilului era protopop de Vatra Dornei iar mama casnică.
După clasele primare de la Dorna, părinții l-au dat la Liceul “Dragoș Vodă”, din Câmpulung Moldovenesc, unde s-a afirmat ca elev bun și disciplinat, urmare a educației alese primite în familie. La terminarea liceului, a optat pentru Facultatea de Medicină din Cluj. Și acolo a fost un student model prin comportare și stăruință la învățătură.
La Câmpulung Moldovenesc a profesat între 1928 – 1948 ca medic specialist și medic primar în obstetrică – ginecologie, fiind membru în Colegiul Medicilor din județele Cernăuți și Câmpulung. A fost director al spitalului, medic-șef al județului Câmpulung (1945 - 1948) și șef al Colegiului Medicilor al județului Câmpulung. În toate funcțiile s-a dovedit un bun organizator și coordonator de servicii medicale teritoriale. A realizat toate acestea în timpul războiului, consecințelor acestuia, foametei și molimelor care tulburat sănătatea populației din aria de responsabilitate câmpulungeană.
Plecat cu serviciul la Târgu-Mureș, a îndeplinit funcția de șef de secție obstetrică – ginecologie la spitalul din Reghin în perioada 1948 – 1972.
Dr. Mircea Sireteanu s-a prezentat în fața câmpulungenilor ca o personalitate distinsă, agreabilă, altruistă, receptivă la nevoile semenilor și suferinzilor (mai ales), deși în problemele profesionale manifesta exigență maximă, fără răutate.
În particular, dr. Mircea Sireteanu a fost un om cu preocupări diverse. Câteva dintre acestea nu le putem ocoli: excursiile montane, tirul, scrima și călăria.
De la Reghin, venea deseori la Câmpulung unde-și păstrase “Căsuța Albă”. Aici, în orașul împlinirilor profesionale, și-a găsit în 1982 sfârșitul, fiind înmormântat lângă ai lui, la Vatra Dornei.
(Sursa: Mihai Bejenaru – Câmpulung de Bucovina. Aspecte medico-sanitare, editura Amadoros, Câmpulung Moldovenesc, 2005)
Entdecken Sie das Archiv
Entdecken Sie weitere Elemente in der Mediathek:
Der Gemeindepalast, zwischen den Kriegen
interbelic, Câmpulung Moldovenesc
Der Gemeindepalast, zwischen den Kriegen
Künstlergruppe in Campulung
1934, Câmpulung Moldovenesc
Künstlergruppe in Campulung
Malanca - normalerweise zu Silvester
Câmpulung Moldovenesc
Malanca - normalerweise zu Silvester
Gheorghe Mîndrilă, la Voroneț
1972, Voroneț
Gheorghe Mîndrilă, unul din bătrânii emblematici ai Bucovinei, la baza [...]
Dumitru Baciu, Anna und Ileana
1940, Vale Putna
Dumitru Baciu, castelan în Poiana Ițcani, alături de soția sa Anna (nă [...]
Dimitrie Gusti in Sadova
1928, Sadova
Dimitrie Gusti in Sadova