Zabrenice și ștergare din colecția Ioan Țugui

Data și ora evenimentului:

01 juin 2023 - 15:00

Vernisaj:

01 juin 2023

Ultima zi:

05 novembre 2023

expoziția unei colecții unice

Dragi prieteni, doamnelor și domnilor,

Suntem nespus de fericiți să vă anunțăm titlul noii expoziții temporare ce va avea vernisajul pe 1 iunie, de la ora 15, cu ocazia sărbătoririi a 87 de ani de la fondarea Muzeului nostru:

🌠„Zăbrenice și ștergare din Colecția Ioan Țugui”🌠

După cum vă anunțam ieri, 🌟O COMOARĂ🌟 a ajuns la Muzeu! Peste 500 de piese textile, unele vechi de peste 150 de ani, colecționate de pe întregul areal al județului de către cunoscutul profesor câmpulungean Ioan Țugui, vor fi etalate pentru prima dată la Câmpulung Moldovenesc.

Cunoscut marelui public în principal pentru colecția sa de peste 5000 de linguri de lemn și pentru Muzeul Lingurilor pe care l-a fondat, Ioan Țugui a colecționat și vase ceramice, numismatică și ștergare.

De la delicatele zăbrenice albe purtate pe cap, până la ștergarele ornate în culori vii, (unele țesute la jumătatea secolului XIX) noua expoziție temporară spune povestea unui meșteșug care dovedește măiestria femeilor din Bucovina.

Vă așteptăm joi, 1 iunie, de la ora 15, în Grădina Muzeului, pentru Vernisajul expoziției și pentru celebrarea frumoasei vârste de 87 de ani a dragului nostru Muzeu. 🥂

📖Expoziție realizată în parteneriat cu Centrul Județean al Culturii Tradiționale Iași.

🧀🍷Eveniment organizat cu sprijinul prietenilor de la Restaurant Mestecanis / Domeniul Bogdan și Restaurant Bucovina!

Plus d'images

Cliquez sur n'importe quelle image pour l'agrandir

Liens et fichiers

Documents et liens associés:

Manager Bogdan Stamatin - intervenție Radio Iași 31 mai