Expoziția temporară "MAL85 - un nou început"

Vernisaj:

01 Juni 2021

Ultima zi:

11 Juni 2022

Întâmplări neștiute și personaje misterioase au condus la apariția în 1936 a Muzeului Județean Câmpulung.Nenumărate evenimente și personaje învăluite în mister au condus la apariția Muzeului Județean Câmpulung în 1936. Dar povestea muzeului începe mai devreme, acum mai bine de o sută de ani, pe când se puneau bazele «Școlii de arte și meserii» în 1895, iar munții și văile vechiului Ocol al Câmpulungului erau cutreierate de un tânăr profesor, reîntors de la Viena și echipat cu un aparat foto și trepied, pe numele lui Ion Ștefureac.

Vino să descoperi povestea plină de neprevăzut a unei instituții culturale a cărei patrimoniu a trecut prin două războaie mondiale, patru schimbări de sedii și alte multe alte întâmplări necunoscute publicului până astăzi.

Te va întâmpina o fascinantă frescă cronologică imprimată direct pe pereții întregii expoziții, Albumul Ion Ștefureac, expus în premieră la Câmpulung, povestea «Școlii de arte și meserii» și multe alte surprize și informații care la final te vor face să te (re)îndrăgostești de Bucovina de munte și al ei unic Muzeu al Artei Lemnului!

Mehr Bilder

Klicken Sie auf ein Bild, um es zu vergrößern