Ioana Hanchevici - lansare de carte
26 noiembrie 2023
Filmul ca instrument de predare a limbii engleze și dezvoltare socioemoțională
26 noiembrie 2023
Filmul ca instrument de predare a limbii engleze și dezvoltare socioemoțională
🎆 De Ziua Națională, de la ora 17, vă invităm în Mansarda MAL pentru lansarea cărții „Filmul ca instrument de predare a limbii engleze și dezvoltare socioemoțională”, scrisă de câmpulungeanca Ioana Hanchevici!
Bazată pe propria practică de predare, pe cursuri de formare și pe literatură de specialitate, cartea Ioanei Hanchevici explorează efectul pe care utilizarea filmului îl are asupra elevilor în context curricular și extracurricular.
🔷Arta, fie ea figurativă sau nonfigurativă, abstractă sau conceptuală, verbală sau nonverbală, scrisă sau orală, dramatică sau cinematografică, reprezintă unul dintre cele mai la îndemână instrumente de predare. Folosite în orice etapă a lecţiei, forme artistice precum literatura, filmul, teatrul, muzica şi pictura fluidizează orele aducând un suflu nou educaţiei care, din păcate, pierde – dacă nu a pierdut teren deja – în faţa diletantismului mediatic ce invită la polemici pe această temă.
🔷Ceea ce îşi propune lucrarea de faţă este să aducă în discuţie importanţa acestor instrumente de predare în contextul educaţional românesc actual, cu precădere în predarea limbii engleze şi a orelor de dirigenţie. Bazată pe propria practică de predare, pe cursuri de formare şi pe literatură de specialitate, cercetarea va explora efectul pe care utilizarea filmului îl are asupra elevilor, în context curricular şi extracurricular.
🔷Născută la Câmpulung Moldovenesc, Ioana Hanchevici este profesoară de limba engleză, grad didactic I, la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Cluj-Napoca. Absolventă a Facultăţii de Litere din Cluj-Napoca, secţia franceză-engleză, a urmat un masterat în literatură comparată (Istoria ideilor - istoria imaginilor, Facultatea de Litere, UBB, Cluj-Napoca) şi unul în Arte Performative şi Film (Facultatea de Teatru şi Film, UBB, Cluj-Napoca). De-a lungul carierei, a fost preocupată de modalităţi de dezvoltare şi redimensionare a procesului educaţional. A publicat în Dilema Veche şi Liternet. A fost invitată la conferinţe naţionale şi internaţionale, a coordonat ateliere de film pentru copii şi profesori, a organizat festivaluri de film şi teatru în limba engleză pentru copii, a moderat întâlniri între operatori culturali şi profesori, a asigurat legături constante între majoritatea centrelor şi instituţiilor culturale clujene şi Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, iar în calitate de trainer EducaTIFF a făcut parte din echipa care a lansat programul-pilot de educaţie cinematografică şi educaţie prin film, Ora de cinema.
🥙🍷 Un eveniment organizat cu sprijinul A Bistro, Cricova și Băcănia Fermei.
Descoperă alte postări de la Muzeul Arta Lemnului:
24 noiembrie 2023
Expoziție de fotografie Mihnea TĂUTU
08 decembrie 2023 - 18:00
08 decembrie 2023
21 ianuarie 2024
23 noiembrie 2023
O întâlnire online marca MOCR
01 decembrie 2023 - 00:00
23 noiembrie 2023
Conferința NEMO, Lahti, Finlanda
blog
06 noiembrie 2023
Expoziție temporară de artă
15 noiembrie 2023 - 18:00
15 noiembrie 2023
03 decembrie 2023