Planifică vizita

Fie că ești în trecere și ai doar jumătate de oră liberă pentru vizitare, fie că vrei să te relaxezi pentru o după amiază întreagă alături de familie, la MAL avem grijă să ai o experiență cât mai plăcută.

MAL | Foto: Gabi Mireanu

ORAR DE IARNĂ

Marți-Duminică: 9:00 - 17:00

Ultima intrare: 16:30

Luni - închis

TARIF (până la 31 decembrie 2022)

4 lei - adulți

2 lei - pensionari

1 leu - elevi și studenți

gratuit - preșcolari

NOU - 30 lei - ghidaj (în funcție de disponibilitatea personalului)

(NOU - ACCEPTĂM plata cu cardul)

Ce poți vedea?

Noua Expoziție Permanentă MAL

Vernisată la 1 iunie 2022, Noua Expoziție Permanentă MAL vă invită să descoperiți, în 12 săli de la Etajul 1 al Muzeului povestea fascinantă a relației omului cu pădurea în Bucovina!


Expoziția temporară „Cântece cătunești din război”

16 septembrie 2022 - 26 februarie 2023


⚔️ Unda de șoc declanșată de atrocitățile Primului Război Mondial s-a propagat pe întregul glob, din marile metropole ale lumii până în cele mai mici așezări. Trauma conflictului care a ucis sau rănit peste 40 de milioane de oameni, a primului război industrializat în masă, s-a simțit din tranșee până în creațiile artiștilor.

În 1914, în Bucovina, la Câmpulung, un soldat pe nume Costan Vaman Lucan era recrutat și trimis să servească ca Rezervist la Regimentul de Infanterie Teritorială, nr. 22 și a „Fost în cîmp la un Abt de Mitraliere, Oradia Mare, la 8.12.1915”.

✒️ Un secol mai târziu, în 2018, în timpul unei activități de cercetare a patrimoniului din depozitele MAL, a fost descoperit un manuscris nu mai mare decât un carnețel de buzunar. Foile îngălbenite, starea lui fragilă, caligrafia îngrijită dar în primul rând titlul „Kîntece cătunești din război din anul 1914-15” au atras imediat atenția asupra faptului că ne aflam în fața unui document unic: manuscrisul de poezii de pe frontul Primului Război Mondial, semnat de Costan Vaman Lucan, aflat în armata Imperiului Austroungar.

🌠 Vino să descoperi acest document unic din colecția Muzeului, într-o expoziție unică, în trei săli de la parterul instituției, și să participi la relansarea cărții editată în 2019, care a reprodus conținutul întregului carnețel de poezii. 📔

Expoziția temporară „arbitrar” de Ștefan Găleanu

19 noiembrie - 15 ianuarie

Reluăm programul ARTIST SUB 20 la Muzeul Arta Lemnului cu o invitație făcută unui tânăr artist câmpulungean: Ștefan Găleanu.

Ștefan are 19 ani, este din Câmpulung Moldovenesc, a absolvit Colegiul de artă Ciprian Porumbescu din Suceava și pictează de 4 ani.

Îl preocupă pictura figurativă și se folosește de ea pentru a concretiza idei și sentimente personale. În prezent studiază la Universitatea de Artă și Design Cluj Napoca.