Planifică vizita

Fie că ești în trecere și ai doar jumătate de oră liberă pentru vizitare, fie că vrei să te relaxezi pentru o după amiază întreagă alături de familie, la MAL avem grijă să ai o experiență cât mai plăcută.

MAL | Foto: Gabi Mireanu

ORAR DE VARĂ

Marți-Vineri: 9:00 - 18:00

Sâmbătă-Duminică: 10:00 - 18:00

Ultima intrare: 17:30

Luni - închis

TARIFE 2024

12 lei - adulți

6 lei - pensionari

3 lei - elevi și studenți

gratuit - preșcolari

40 lei - ghidaj (în funcție de disponibilitatea personalului)

ACCEPTĂM plata cu cardul


Vizita în grup:

Pentru o experiență cât mai bună în vizitarea Muzeului și rezervarea unui serviciu de ghidaj, coordonatorii grupurilor sunt rugați să-și anunțe sosirea cu cel puțin 24 de ore înainte. Din cauza configurației spațiului galeriilor Muzeului, recomandăm un număr de maxim 20 de persoane per grup.

Persoane cu dizabilități:

Persoanele cu dizabilități motorii au la dispoziție o rampă pentru accesul în clădire, la intrarea principală, o rampă-lift pentru scaun cu rotile și un grup sanitar adaptat.

Ce poți vedea?

ETAJUL 1 - Noua Expoziție Permanentă MAL

Vernisată la 1 iunie 2022, Noua Expoziție Permanentă MAL vă invită să descoperiți, în 12 săli de la Etajul 1 al Muzeului povestea fascinantă a relației omului cu pădurea în Bucovina!


PARTER - Expoziția temporară „Sfințenia lemnului - artă sacră din colecția MAL”

Icoane, cărți, fragmente de catapeteasmă, obiecte de cult și mobilier specific, veșminte, toate au îmbogățit de-a lungul timpului inventarul de bunuri al Muzeului nostru, fiind colecționate de la comunitatea locală și de la vechile biserici de lemn din Câmpulung, demontate și strămutate în alte părți la sfârșitul secolului XIX / începutul secolului XX.Două icoane de o valoare inestimabilă ies în evidență.Într-o stare foarte bună de conservare, "Învierea lui Lazăr" și "Intrarea în Ierusalim" au fost datate de către experți ca aparținând perioadei de timp cuprinse între sfârșitul secolului XVI / începutul secolului XVII, într-o perioadă efervescentă a istoriei naționale.

MANSARDA - Expoziția temporară de tapiserie „Suflet și culoare” de Maria Cojocari


Peste cincizeci de lucrări realizate din lână naturală aduc în fața publicului o explozie de culori vii, ale căror motive variază de la cele populare până la unele complet abstracte. Tehnica folosită este lipirea lânei tăiată la câțiva milimetri, prin suprapuneri de culori și fond negru pentru contrast.


„Arta a fost pentru mine un refugiu din calvarul vieții zbuciumate ce m-a urmărit mereu. Am fost o luptătoare ce am știut să ies învingătoare din orice înfruntare și, permanent, culoarea a fost cea care mi-a încălzit inima, cea care m-a iubit cu adevărat.” - Maria Cojocari