Planifică vizita

Fie că ești în trecere și ai doar jumătate de oră liberă pentru vizitare, fie că vrei să te relaxezi pentru o după amiază întreagă alături de familie, la MAL avem grijă să ai o experiență cât mai plăcută.

MAL | Foto: Gabi Mireanu

🌱PROGRAM SĂRBĂTORI PASCALE🌱

➡️miercuri, 1 mai: 10:00 - 18:00
➡️joi, 2 mai: 10:00 - 18:00
➡️vineri, 3 mai: 10:00 - 18:00
⛔️sâmbătă, 4 mai- duminică, 5 mai: ÎNCHIS
➡️luni, 6 mai: 10:00 - 18:00
❗️Ultima intrare: 17:30



ORAR DE VARĂ

Marți-Vineri: 9:00 - 18:00

Sâmbătă-Duminică: 10:00 - 18:00

Ultima intrare: 17:30

Luni - închis

TARIFE 2024

12 lei - adulți

6 lei - pensionari

3 lei - elevi și studenți

gratuit - preșcolari

40 lei - ghidaj (în funcție de disponibilitatea personalului)

ACCEPTĂM plata cu cardul


Vizita în grup:

Pentru o experiență cât mai bună în vizitarea Muzeului și rezervarea unui serviciu de ghidaj, coordonatorii grupurilor sunt rugați să-și anunțe sosirea cu cel puțin 24 de ore înainte. Din cauza configurației spațiului galeriilor Muzeului, recomandăm un număr de maxim 20 de persoane per grup.

Persoane cu dizabilități:

Persoanele cu dizabilități motorii au la dispoziție o rampă pentru accesul în clădire, la intrarea principală, o rampă-lift pentru scaun cu rotile și un grup sanitar adaptat.

Ce poți vedea?

ETAJUL 1 - Noua Expoziție Permanentă MAL

Vernisată la 1 iunie 2022, Noua Expoziție Permanentă MAL vă invită să descoperiți, în 12 săli de la Etajul 1 al Muzeului povestea fascinantă a relației omului cu pădurea în Bucovina!


PARTER - Expoziția temporară „Sfințenia lemnului - artă sacră din colecția MAL”

Icoane, cărți, fragmente de catapeteasmă, obiecte de cult și mobilier specific, veșminte, toate au îmbogățit de-a lungul timpului inventarul de bunuri al Muzeului nostru, fiind colecționate de la comunitatea locală și de la vechile biserici de lemn din Câmpulung, demontate și strămutate în alte părți la sfârșitul secolului XIX / începutul secolului XX.Două icoane de o valoare inestimabilă ies în evidență.Într-o stare foarte bună de conservare, "Învierea lui Lazăr" și "Intrarea în Ierusalim" au fost datate de către experți ca aparținând perioadei de timp cuprinse între sfârșitul secolului XVI / începutul secolului XVII, într-o perioadă efervescentă a istoriei naționale.

MANSARDA - Expoziția temporară de artă plastică „Când natura tace, culorile șoptesc” de Cătălina Oana Barbu


🎤

<<M-am născut primăvara, într-un orășel cu un peisaj mirific. Natura m-a înconjurat toată copilăria mea. Și am fost norocoasă deoarece, bunicii nefiind din zonă (locuiau in Maramureș, respectiv Dobrogea), în vacanțe am putut observa pe îndelete diferitele expresii ale naturii. Am absolvit Facultatea de Silvicultură la USV și apoi un doctorat la Universitatea ”Transilvania” din Brașov, în momentul de față fiind lector universitar la Facultatea de Silvicultură, Suceava.

Fascinată fiind de forme și culoare m-am înscris și am absolvit secția ”pictură” din cadrul Școlii de artă ”Ion Irimescu” Suceava. Orele petrecute aici au fost printre cele mai pline de emoție momente din viața mea. Aceasta este cea de-a doua expoziție, dar prima individuală. Am mai expus, în 2017, într-o expoziție de grup, la Universitatea ”Ștefan cel Mare” 5 tablouri. Pictura este pentru mine un hobby, dar unul care mă absoarbe cu totul si mă transpune într-o lume infinită, în care doar culorile șoptesc.>> a declarat Cătălina Oana Barbu.