Bucovina Ultra Rocks - amplă manifestare a patosului competițional

Vernisaj:

28 iulie 2021

Ultima zi:

14 august 2021

Expoziție temporară de fișe și extrase din presă despre competițiile sportive la Câmpulung Moldovenesc, în deceniile '70 și '80.

Foto: MAL

Foto: MAL

Foto: MAL

Foto: MAL

"În perioada 30-31 iulie 2021, Câmpulung Moldovenesc e gazda Bucovina Ultra Rocks, concursul de alergare montană, menit să antreneze o masă cât mai mare de tineret și oameni ai muncii într-o autentică sărbătoare a sportului de masă.

Foto: Muzeul Arta Lemnului

Din piața centrală a orașului de la poalele Rarăului, coloana sportivilor, purtând stemele partidului și republicii, numeroase steaguri roșii și tricolore, se vor îndrepta, în acordurile marșului intonat de fanfara liceului militar ''Ștefan cel Mare'' din localitate, spre baza pârtiei de ski Runc, unde, adunați în careu, urmează să ia parte la festivitatea de deschidere a întrecerilor. Competiția, aflată la a cea de-a doua ediție, invită la start sportivi din țară și de peste hotare, într-o amplă manifestare a patosului competițional!

Foto: Muzeul Arta Lemnului

Muzeul Arta Lemnului, leagăn al comorilor sufletului țăranului din nordul Moldovei, se raliază cu entuziasm la frumoasa activitate și vă invită cu această ocazie la o expoziție temporară alcătuită din fotografii, tăieturi și extrase din presa centrală și județeană, aflate în colecția muzeului, ce alcătuiesc un călduros omagiu dedicat manifestărilor sportive din Câmpulung Moldovenesc din perioada 1972-1985.

Foto: Muzeul Arta Lemnului

Vă așteptăm cu mic, cu mare!"

Cam așa ar fi sunat postarea noastră, dacă s-ar fi inventat Facebook-ul prin anii '70! Gluma la o parte, te invităm să descoperi în perioada 28 iulie - 14 august, la Muzeul Arta Lemnului, o expoziție dedicată parteneriatului MAL + BUR, prin care dăm praful la o parte de peste amintirile unor alte vremuri sportive, pe când Daciadele antrenau întreaga comunitate.

❤️

Dacă ești alergător la cursă vei găsi în kitul de participare un bilet gratuit pentru toate expozițiile muzeului. De același lucru beneficiezi și dacă ești posesor al Cardului de membru MAL. Start!


Muzeul Arta Lemnului este partener mândru al competiției de trail Bucovina Ultra Rocks!

Link-uri și fișiere

Documente și legături asociate:

Pagina oficială Bucovina Ultra Rocks