Suflet și culoare

Data și ora evenimentului:

10 mai 2024 - 18:00

Vernisaj:

10 mai 2024

Ultima zi:

30 iunie 2024

Retrospectiva unei vieți: Maria Cojocari

Vineri, 10 mai, de la ora 18, Muzeul Arta Lemnului împreună cu Partenerul Oficial în 2024, Restaurant Parc, vă invită la vernisajul expoziției temporare de tapiserie

SUFLET ȘI CULOARE - Retrospectiva unei vieți: Maria Cojocari

Peste cincizeci de lucrări realizate din lână naturală aduc în fața publicului o explozie de culori vii, ale căror motive variază de la cele populare până la unele complet abstracte. Tehnica folosită este lipirea lânei tăiată la câțiva milimetri, prin suprapuneri de culori și fond negru pentru contrast.

„Arta a fost pentru mine un refugiu din calvarul vieții zbuciumate ce m-a urmărit mereu. Am fost o luptătoare ce am știut să ies învingătoare din orice înfruntare și, permanent, culoarea a fost cea care mi-a încălzit inima, cea care m-a iubit cu adevărat.”

„M-am născut pe 24 iunie 1946 în Câmpulung Moldovenesc, am urmat școala tot în oraș și mai apoi Facultatea de Arte Plastice „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. După absolvire am lucrat în învățământ, la Clubul Copiilor / Casa Pionierilor dar și la Liceul Militar, Liceul Dragoș Vodă sau Liceul de Construcții. În acest timp am avut expoziții personale și colective, cu diferite tehnici: ulei, acuarelă, grafică, colaj, tapiseri, măști.” a declarat dna Cojocari.

Vernisaj: 10 mai, ora 18, Mansarda MAL, oferit de Restaurant Parc.