Ana Maria Lungu - soprana din Republica Moldova

Cine e artista care va cânta în recitalul de Ziua Bucovinei?

Foto: Ana Maria Lungu

Ana Maria Lungu, soprana careva va concerta luni, pe 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei, alături de pianistul Tudor Scripcariu și-a început pregătirea în tainele muzicii la Școala de Arte “Nicolae Sulac” din Florești, Republica Moldova, acolo unde îi este și locul nașterii.

Absolvă cei 7 ani de pian la clasa profesoarei Elena Socolov. Prima profesoară de canto i-a fost regretata Ludmila Savco, cea care a încurajat-o să meargă pe acest drum al carierei muzicale. La vârsta de 16 ani pleacă de acasă pentru a continua studiile muzicale la Liceul de Arte “Ștefan Luchian” din Botoșani. Urmează apoi Facultatea de Interpretare Muzicală la Universitatea de Muzică din București, avându-i profesori îndrumători pe soprana Iulia Isalev și tenorul Ionel Voineag. Susține examenul de licență interpretând La Voix Humaine de Francis Poulenc.

Adunase deja 4 ani în cadrul Corului Academic „Divina Armonie” ca artist liric cu veleități solistice, apoi a fost membră în „Corul Regal”. În anul 2017 împreună cu tinerii Operei Naționale din București, susține 30 de concerte în turneul internațional din China. În anul 2019 este artist liric în „All’s Choir and Ballet” având apariții solistice în concertele susținute pe scenele importante ale României.

Alege să-și continue studiile de masterat la Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara, la clasa emeritei soprane Silvia-Sorina Munteanu. În cei doi ani de masterat la Timișoara a cântat în opereta Ball im Savoy de Paul Abraham interpretând rolul principal – Madeleine, în concertele „Seri de Muzică și Teatru” din Programul Cultural „Timișoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii”, a fost invitată specială la „Gala Excelenței Bănățene 2020”.
În toți acești ani adună premii participând la concursuri de canto din întreaga țară.

Adună în palmares o mulțime de apariții artistice pe scene naționale și internaționale precum Opera Națională Română București, Teatrul Național I. L. Caragiale București, Teatrul Dramaturgilor Români, Shanghai Grand Theatre, Chongqing Grand Theatre, Wuhan Grand Theatre, Royal Opera House Covent Garden.