Noile reglementări anti-Covid

Cum vizităm muzeul în următoarea perioadă?

Foto: MAL

Începând de luni, 25 octombrie, în contextul incidenței crescute la nivel național a cazurilor de Covid-19, se impun noi reglementări menite să limiteze răspândirea bolii. Ce înseamnă asta pentru accesul la muzeu?

Înseamnă că este obligatorie prezentarea certificatului verde (care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea) pentru toţi cei care vizitează muzeul.

Masca de protecţie - purtată astfel încât să acopere nasul și gura - redevine obligatorie, în toate spaţiile publice, indiferent dacă sunt închise sau deschise. Așadar în timpul vizitei, fie că sunteți la interior sau în curtea noastră, trebuie să purtați masca. Excepție fac copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Muzeul pune la dispoziție dezinfectant tuturor vizitatorilor, iar toți angajații poartă măști de protecție, pentru o vizită cât mai în siguranță.

" Accesul persoanelor, cu excepția angajaților, în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatorilor economici cu capital public este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Măsurile prezentate nu se aplică în cazul persoanelor care au vârsta mai mică sau egală cu 12 ani și sunt însoțite de o persoană cu vârsta mai mare de 18 ani și care face dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2."