Granița-n raniță

Data și ora evenimentului:

17 March 2023 - 6:00 PM

Vernisaj:

17 March 2023

Ultima zi:

14 May 2023

Expoziție multimedia de Anca Ioana M.

Granița te face să te simți în siguranță, inclus sau exclus?

Expoziția „Granița în raniță” explorează un subiect complex și puțin discutat ce ne deschide poarta către stilul de viață al comunităților aflate pe ,,linia” ce separă România de Ucraina. Șapte ani, 377 kilometri și mii de cadre, de atât a avut nevoie artista Anca Ioana M. pentru a reîntregi o societate divizată prin limite teritoriale. Natura, credința și traiul acestei lumi, unite prin fotografie, pot fi explorate timp de două luni începând cu 17 martie.

„Aceasta este o mică bucată din munca mea, adusă la viață prin click-ul aparatului foto. Am găsit inspirație în străbaterea granițelor geografice și, uneori, în locurile adânci și obscure ale minții. Ampetrecut timp în casa unui contrabandist de țigări din Bucovina, m-am luptat cu asprimea soarelui de stepă din Kazahstan și am parcurs un drum prin cultură și tradiție în țările fostei URSS. Am îndurat nopțile reci din Norvegia și am încercat să-mi găsesc adevăratul eu în apele depresiei. Rezultatele călătoriilor și gândurilor mele sunt în fotografie. Le împărtășesc cu un amestec de frică, incertitudine, bucurie și entuziasm, în speranța că povestea mea vă va face să simțiți la fel, într-un mod profund uman.” Anca Ioana M.

Născută în Suceava, Anca și-a petrecut copilăria și adolescența în Câmpulung Moldovenesc ca mai apoi să descopere frumusețea călătoriei și a fotografiei. A cutreierat lumea în lung și lat, însă cel mai drag proiect al ei s-a regăsit aproape de locul natal. Plecând de la comunitatea de huțuli din Bucovina de Nord interesul pentru zona de frontieră a crescut de la an la an, a născut colaborări prețioase ajungând să lucreze pe acest subiect cu etnografi și istorici, iar la final să prezinte povestea celora care trăiesc lalimită printr-o expoziție multimedia.

🎈
⏰

VERNISAJ: Vineri, 17 martie, ora 18

🍷

Vernisaj organizat cu sprijinul Restaurant Mestecanis / Domeniul Bogdan