Tudor Scripcariu - Recital de pian

Data și ora evenimentului:

11 iunie 2022 - 19:00

Muzica clasică la Câmpulung!

Foto: MAL

Sâmbătă, 11 iunie, de la ora 19,

Muzeul Arta Lemnului vă invită la Biserica Catolică „Înălțarea Domnului” din Câmpulung Moldovenesc, pentru un recital de pian extraordinar, în interpretarea lui Tudor Scripcariu!

🎹
Pianistul Tudor Scripcariu vine la Câmpulung pe urmele străbunicului său, ilustrul Ion Ștefureac, în continuarea seriei de evenimente dedicate deschiderii Noii Expoziții Permanente MAL, începută la 1 iunie!

Amintim că în 2021, grație generozității lui Liviu Ștefureac și Tudor Scripcariu muzeul nostru a primit ca donație inestimabilul Album Ștefureac - 107 planșe cu desene de ornamente populare „culese” de Ion Ștefureac din zona Câmpulungului.

Evenimentul este oferit de Kimpolung, berea noastră de acasă, care la 1 iunie, în Grădina Muzeului, a lansat noua varietate de bere: PALE ALE!Intrarea este gratuită, în baza unei donații.

ℹ️

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor din Biserică (200). Donație recomandată la poartă.Program:


Modest Mussorgski-Tablouri dintr-o expozitie
Frederich Chopin-Fantaisie Impromptu Op.66
Frederich Chopin-Scherzo Nr. 2
Franz Liszt-Rapsodia Ungara Nr.12 in Do diez Minor
Ciprian Porumbescu-Crai Nou

Biografie Tudor Scripcariu:

Tudor Scripcariu s-a nascut in anul 1987 in Bucuresti, Romania. A absolvit Liceul de Muzica “George Enescu” la clasa profesor Mihaela Zamfirescu. In decursul anilor de liceu a obtinut peste 30 de premii nationale si internationale, incluzand cele 3 Mari Premii la concursurile “Sigismund Toduta”, “Carl Czerny” si “W.A.Mozart.

Alte distinctii importante au fost obtinute la concursuri internationale, cum ar fi Premiul al doilea cu Medalie de Argint la Concursul International “Maryse Cheilan”- Hyeres - Franta si Premiul intai cu Medalie de Aur la Concursul International “San Bartolomeo al Mare”-Italia.

Intre anii 2007-2010. Tudor a studiat la Colegiul Regal din Manchester,la clasa profesor Helen Krizos. A obtinut numeroase premii, printre cele mai importante fiind Premiul al doilea la Concursul International “Moray Piano Competition” din Scotia si Premiul intai la Concursul International “Manchester Concerto Competition”.

In decursul anilor petrecuti in Anglia, Tudor a participat la numeroase Masterclassuri, sub indrumarea unor celebri pianisti, cum ar fi, Andras Schiff, Nelson Goerner, Alexander Melnikov, Phillippe Cassard, Andrei Gavrilov.

Intre anii 2010-2015, a studiat la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, sub indrumarea Profesor Universitar Doctor Vlad Dimulescu. In decursul anilor de facultate, Tudor a obtinut niste distinctii importante, cum ar fi Premiul al doilea si Premiul Special J.S.Bach la Concursul National “Mihail Jora”, Premiul intai si Premiul Special F.Chopin la Concursul International “Pro Piano” si Marele Premiu la Concursul National “Victor Giuleanu”.

Intre anii 2015-2018, Tudor a fost pianistul Operei Comice pentru Copii si cadru asociat al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti.

In anul 2019 a fost director muzical al productiei “We Will Rock You Romania”, spectacol produs la Sala Palatului, in regia lui Razvan Mazilu.

In anul 2021 i se confera titlul stiintific de Doctor in Muzica de catre Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, cu titlul “Integrala ciclurilor pentru voce si pian de Franz Schubert”.


Mai multe imagini

Click pe orice imagine pentru a o mări: