Așa cum pământul se iubește cu tălpile

Data și ora evenimentului:

28 ianuarie 2024 - 14:00

Ultima zi:

18 februarie 2024

de Raluca Nicolaescu

Foto: MAL

Duminică, 21 ianuarie, de la ora 14, vă invităm la vernisajul expoziției temporare de artă plastică Așa cum pământul se iubește cu tălpile, a artistei bucureștene Raluca Nicolaescu.

Raluca Nicolaescu a studiat la Liceul de artă Nicolae Tonitza din București, iar în clasa a IX a am plecat în Italia, unde a avut șansa să studieze și să termine tot un liceu de artă, Alessandro Caravillani, în Roma. Studiile superioare și le-a încheiat la Facultatea de Artă, din cadrul Universității La Sapienza, Roma. A început să expună de curând, odată cu absolvirea unui curs de terapia prin artă.

La Câmpulung artista va aduce 15 lucrări, care vor fi însoțite, în mod inedit, de câte o poveste ce va fi imprimată și expusă alături fiecare tablou.

„Pictez și scriu de mai mereu. Fiecare lucrare are povestea ei, fiecare poveste reprezintă o etapă din călătoria mea aici, pe pământul ăsta. Fiecare gest, pe care îl fac pe hârtie are în el o parte din mine. Fiecare culoare și toate împreună reprezintă zbaterile mele, căutările mele infinite, curiozitatea mea, iubirea mea pentru viață și pentru om.

Părți ce au călătorit cu mine, în interiorul meu, și-au încheiat misiunea, iar acum își găsesc locul pe hârtie. Așadar, tot ce pictez este parte din călătoria mea personală, din trăirile mele, din experiențele mele interioare, pe care îmi doresc să le dau mai departe, pentru ca poate și alții să găsească o ancoră în ele. Într-o călătorie dificilă, cum este cea de pe acest pământ, cred că omului îi lipsește credința că nu e singur.

  Îmi doresc să ofer adevărul meu interior drept lanternă în vremuri de suferință. Pentru ca omul care va privi să știe că cineva îi vede și îi înțelege durerea și că nu e niciodată, nimic în van. Toate sunt înspre binele nostru cel mai înalt, oricât de greu ar părea să fie.”


  Expoziție deschisă între 28 ianuarie și 18 februarie.

  Vernisajul va avea loc duminică, 28 ianuarie, de la ora 14, în Mansarda MAL, în prezența autoarei.

  Ne bucurăm să vă anunțăm că vernisajul e susținut de noul partener oficial al MAL pe 2024, Restaurant PARC!

  Link-uri și fișiere

  Documente și legături asociate:

  Website Raluca Nicolaescu