Când natura tace, culorile șoptesc

Data și ora evenimentului:

29 martie 2024 - 18:00

Vernisaj:

29 martie 2024

Ultima zi:

06 mai 2024

Expoziție temporară de artă de Cătălina Oana Barbu

Foto: MAL

Vineri, 29 martie, de la ora 18, vă așteptăm la vernisajul expoziției temporare de artă plastică

Când natura tace, culorile șoptesc

de Cătălina Oana Barbu

Când nu predă studenților de la Facultatea de Silvicultură din Suceava, Cătălina Oana Barbu se conectează la natură, pictând. Consideră că, în lumea asta agitată, important e să avem răgaz, să ne oprim o clipă și să ne conectăm la liniștea ei.

Expoziția cuprinde 35 de tablouri (acuarele) și 20 de semne de carte ce reprezintă fragmente/pagini din natură prin care aceasta, în modestia ei, ne arată de fapt cât de fascinantă este. Astfel, privitorii vor putea admira flori de la cele mai banale (păpădii) la cele ocrotite (floare de colț, papucul doamnei), arbori, dar și muguri și fructe.

E o expoziție care nu se vrea o ilustrație botanică ci, mai mult o explozie de culoare și senzații pe care natura ni le oferă la fiecare pas.

<<M-am născut primăvara, într-un orășel cu un peisaj mirific. Natura m-a înconjurat toată copilăria mea. Și am fost norocoasă deoarece, bunicii nefiind din zonă (locuiau in Maramureș, respectiv Dobrogea), în vacanțe am putut observa pe îndelete diferitele expresii ale naturii. Am absolvit Facultatea de Silvicultură la USV și apoi un doctorat la Universitatea ”Transilvania” din Brașov, în momentul de față fiind lector universitar la Facultatea de Silvicultură, Suceava.

Fascinată fiind de forme și culoare m-am înscris și am absolvit secția ”pictură” din cadrul Școlii de artă ”Ion Irimescu” Suceava. Orele petrecute aici au fost printre cele mai pline de emoție momente din viața mea. Aceasta este cea de-a doua expoziție, dar prima individuală. Am mai expus, în 2017, într-o expoziție de grup, la Universitatea ”Ștefan cel Mare” 5 tablouri. Pictura este pentru mine un hobby, dar unul care mă absoarbe cu totul si mă transpune într-o lume infinită, în care doar culorile șoptesc.>> a declarat Cătălina Barbu.

/ Expoziție deschisă între 29 martie și 28 aprilie

/ Vernisaj: vineri, 29 martie, ora 18, cu sprijinul Partenerului Oficial MAL în 2024, Restaurant Parc Câmpulung Moldovenesc