Dascăl și artist

Data și ora evenimentului:

05 octombrie 2023 - 16:00

Ultima zi:

12 noiembrie 2023

expoziția taberei de creație plastică

Foto: Asociația Dascăl și artist

🧑‍🎨 Joi, 5 octombrie, de la ora 16, vă invităm la vernisajul expoziției taberei de creație plastică „Dascăl și artist”, curatoriată de dna inspector arte prof. Loredana Ceică!

🎨 În perioada 9-13 August 2023 a avut loc la Câmpulung Moldovenesc a V-a ediție a Taberei de creație plastică „Dascăl și artist” din județul Suceava. Partenerii implicați Asociația „Dascăl și artist”, Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc, Inspectoratul Scolar Județean Suceava, Școala Gimnazială Bogdan Vodă Câmpulung Moldovenesc, Clubul Copiilor Câmpulung Moldovenesc, au făcut posibilă găzduirea unui număr de 20 profesori de Educație plastică/ Arte vizuale din școli gimnaziale și colegiu , dar și colegi profesori din Bacău, Botoșani și Iași.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul Clubului Copiilor din Câmpulung Moldovenesc, reprezentat prin domnul director Romică Grosu, membru al Asociației Dascăl și artist, dar și în Parcul Central al orașului Câmpulung Moldovenesc, evenimentul în aer liber fiind organizat de Școala Gimnazială Bogdan Vodă Câmpulung Moldovenesc cu sprijinul doamnei director Iulia Niță.

În ziua de vineri, 11 august 2023, participanții au avut câteva ore de creație artistică în Parcul Central din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Aici au întrat în contact cu publicul obișnuit, aflat în trecere sau în momente de recreere unde au schimbat impresii, amabilități, întregul moment fiind unul de maximă apreciere și în același timp de încântare. În seara zilei de sâmbătă tabăra s-a îmbogățit cu o serată muzicală, unde au participat profesori de la Colegiul de Artă Ciprian Porumbescu din Suceava și de la Palatul Copiilor din Câmpulung Moldovenesc.

Artiștii au vizitat apoi Muzeul Arta Lemnului Câmpulung Moldovenesc, unde s-au inspirat din elementele de arhitectură locală, diversele motive decorative și obiectele expuse. Flora bogată din zona Câmpulungului a stat la bază ca inspirație pentru artiștii prezenți, aceștia realizând naturi statice cu flori, fructe, peisaje, portrete.

Tabăra de pictură din acest an, va culmina așadar cu o expoziție ce va cuprinde lucrările executate în această perioadă, expoziție care va avea loc la Mansarda Muzeului Arta Lemnului, între 5 octombrie și 12 noiembrie. Vernisajul va avea loc în data de 5 octombrie 2023, orele 16, dascălii celebrând astfel Ziua Educației.