Vârstele lemnului - Silviu Parascan

Data și ora evenimentului:

05 iunie 2022 - 17:00

Vernisaj:

05 iunie 2022

Ultima zi:

24 iulie 2022

Vernisaj în premieră națională la Câmpulung!
Duminică, 5 iunie, de la ora 17, avem marea plăcere să vă invităm la VERNISAJUL expoziției de artă plastică VÂRSTELE LEMNULUI a artistului vizual ieșean Silviu Parascan , expusă în premieră națională la Muzeul Arta Lemnului Câmpulung Moldovenesc!

Expoziția, organizată în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România - Filiala Iași, aduce la Câmpulung douăzeci de lucrări, despre care ne spune că la baza lor au stat numeroase introspecții privitoare la abordarea unei tematici care să vină într-o relație de simbioză cu tematica și viziunea muzeului nostru, recent inaugurat.


Silviu Parascan

Silviu Parascan s-a născut în Iași, în anul 1989 și a studiat la Universitatea de Arte ”George Enescu”, secția Istoria și Teoria Artei și la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Litere (italiană-germană), absolvind apoi programul masteral Studii Medievale din cadrul Facultății de Istorie, Universitatea din București. Recent, a susținut la Institului de Istorie ”Nicolae Iorga” al Academiei Române, teza de doctorat cu titlul Bestiarul medieval occidental, între realitate și tentașia fanteziei, cu calificativul Foarte Bine.

În prezent este artist vizual, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Iași. În lucrările sale este interesat să exploreze zone de interes aflate la interferența tradiției și a noțiunilor de sacralitate. Iubitor al vieții și conștiinței rurale, Silviu Parascan tratează cu o sobrietate specifică genuri picturale diverse, precum peisajul, portretul sau compoziția, într-un discurs plastic figurativ, cu accente expresioniste și simbolice. A expus în peste 60 de expoziții personale sau colective din țară și străinătate.

Silviu Parascan vine, într-o premieră națională la Muzeul Arta Lemnului, cu un nou proiect, Vârstele Lemnului, demers expozițional, ce va fi extins și itinerat ulterior. Despre Vârstele Lemnului artistul ne spune că la baza acestui proiect, concretizat într-un timp relativ scurt de câteva luni, au stat numeroase introspecții privitoare la abordarea unei tematici care să vină într-o relație de simbioză cu tematica și viziunea muzeului recent inaugurat. În esență, un aspect macrocosmic legat de grafismul structurilor lemnoase a aprins scânteia acestei expoziții, în care artistul pornește de la pretextul detaliului, prilejuitor pentru o narațiune de ansamblu, în care materia lemnoasă în formele sale variate, este ilustrată în ipostaze diverse.

Aceste momente ale lemnului contribuie fiecare în parte la creionarea unui puzzle plastic, în care elaborarea compozițională a fiecărei lucrări, dublată de opțiunea înspre tehnicile graficii tradiționale a culorilor de apă, ne deschid un crâmpei de lume aparent banală, dar pe lângă care trecem deseori fără a-i percepe cu adevărat cadența autentică în ritmul vieții noastre cotidiene.

Mai multe imagini

Click pe orice imagine pentru a o mări:

Link-uri și fișiere

Documente și legături asociate:

Modernism.ro Uniunea Artiștilor Plastici din România