ROMLAG 1945–1965

Data și ora evenimentului:

10 noiembrie 2023 - 18:00

Ultima zi:

04 februarie 2024

O expoziție în parteneriat cu Muzeul Ororilor Comunismului în România

Foto: MAL

Dragi prieteni, astăzi avem bucuria și onoarea să vă anunțăm prima expoziție temporară organizată în colaborare cu un muzeu național: Muzeul Ororilor Comunismului în România - MOCR

🔴 „ROMLAG 1945 – 1965” e o expoziție temporară interactivă ce își propune să exploreze, prin cele cinci secțiuni tematice: Rezistenta, Revoltele, Închisoarea Politică, Deportările și Frontierele, felul în care societatea românească și regimul comunist au interacționat în primele două decenii de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Numele „ROMLAG 1945 – 1965” definește tema generală a expoziției, și anume caracteristicile sistemul concentraționar și represiv instituit în timpul regimului de tip stalinist și după. Narațiunea spațiului represiv și totalitar este făcută printr-o abordare interdisciplinară a noilor media cu cercetarea cartografică. Prin proiecția interactivă, publicul are acces la informații în limba engleză, suplimentare față de cele oferite de hărțile, documentele și fotografiile expuse parietal sau în vitrine.Expoziția cuprinde cinci secțiuni tematice Rezistenta, Revoltele, Închisoarea Politică, Deportările și Frontierele. Fiecare zonă de cercetare analizează impactul regimului represiv prin utilizarea hărților ca instrument de orientare istorică în procesul de analiză a fenomenului comunist în România.

„ROMLAG 1945 – 1965” va putea fi vizitată până în data de 4 februarie 2024, între orele 9 și 17.

Vernisaj: 10 noiembrie, ora 18, Parterul MAL

Vernisaj susținut ca de fiecare dată, de partenerii noștri tradiționali, Restaurant Mestecanis și vinurile Domeniul Bogdan.

P.S. Mulțumirile merg către inițiatoarea demersului, dna Irina Hasnas-Hubbard, muzeograf Muzeul Ororilor Comunismului în România - MOCR și bună prietenă a MAL, consultant în proiectul redeschiderii muzeului nostru.